Tudomány a Szőlőmagolaj mögött

Antioxidáns hatás
A Pécsi Tudományegyetemen az elmúlt évtized során kutatásokkal igazolták, hogy a szőlőmagok-ban, és a magokból hidegen sajtolt szőlőmagolajban egyaránt megtalálhatóak azok az antioxidánsok, melyek, ahogy fogalmaztak: „ (...) irodalmi adatok alapján a szőlő legjelentősebb antioxidánsai (...)”. Ide sorolták a resveratrolt, a procianidineket, valamint a flavonoid hatású vegyületeket (pl.: quercetin).

Első vizsgálatok
Nobel-díjas tudósunk, Szentgyörgyi Albert egyike volt azoknak, akik már az elmúlt évszázad közepén megfogalmazták, hogy a „szőlőmagolaj valószínűleg a legtöbb természetes antioxidánst tartalmazhatja”.

Az Oligomer procianidinekről
AZ OPC vegyület felfedezése Dr. James Masquelier nevéhez köthető, 1948-ban. Masquelier doktor megfigyelte, hogy a különleges vegyület órák alatt képes megkétszerezni a vérerek taszítószilárdságát. Felismerte, hogy az OPC-k legjelentősebb forrása a szőlőmag. A későbbiekben az OPC- gyulladáscsökkentő, majd antioxidáns tulajdonságait is megállapították. Utóbbit 1986-ban.

A rákkutatás jövője a szőlőmagolajban rejtőzne?
Az amerikai rákkutatás szaklapjában 2009-ben megjelent egy tudományos cikk, melyben kutatók leírták, hogy a szőlőmagolaj összetevőinek (oligomer procianidinek, antioxidánsok) köszönhetően elpusztították leukámiás sejtek 76%-át, 24 órán belül. A klinikai kísérletben részt vevők kétségkévül pozitív eredményként összegezték megfigyelésüket, azonban hozzátették, hogy egy esetleges rákellenes gyógyszer kifejlesztése hosszú-hosszú évekbe-évtizedekbe telhet. A bíztató tudományos eredmények ellenére a biztos sikert jelen állás szerint nem garantálható...

Bőrápolás
„Az E-vitaminban, valamint oligomer procianidinben gazdag szőlőmagolajról úgy tartják, hogy jó hatással van a szervezetben a kollagénképzésre. A kollagén javítja a bőr struktúráját, segít puhává tenni a felületét. Bőrápolási szempontból alapvető. (...) A szőlőmagolaj a kor előrehaladtával egyre mérséklődő kollagénképzésre is jó hatással van.” – Véli Markovics Vera kozmetikus, aromaszakértő, újságíró.

Egészségesebb szív -és érrendszer szőlőmagolajjal
Egy, a ’the Journal of Medicine’ orvosi szaklapban is közölt tanulmányban a szőlőmagolaj koleszterinre gyakorolt jótékony hatását taglalták. Kettős kontrollcsoportos kísérlet során megfigyelték, hogy a krómmal kombinált szőlőmagolaj csökkentette a rossz-koleszterin szintjét. A placebot, és pusztán krómot fogyasztóknál egyáltalán nem tapasztalták ezt! Egy másik, tudományos bizonyíték a szívrendszert támogató szőlőmagolajról: Az Amerikai Dietetikusok Szövetsége tudományos folyóiratában felhívta a figyelmet, hogy a vérnyomás és a pulzuszám csökkenthető lenne a szőlőmagolaj rendszeres adagolásával.

Ödéma ellen szőlőmagolaj
A Marylandi Egyetem Orvosi Központja (USA) szerint a szőlőmagolaj belsőleg és külsőleg fogyasztva segíthet a műtétek, vagy sérülések következtében kialakuló ödémás duzzanatok gyorsabb eltűntetésében. Úgy találták, hogy javíthat (főleg a lábszáron) vénás elégtelenség tünetein.

Jótékonyan hat a koleszterinszintre
1990-ben a ’the Journal of Arteriosclerosis’-ban (érelmeszesedéssel kapcsolatos szaklap) arról írtak, hogy már napi 1 uncia (nagyjából 30ml) szőlőmagolaj segíthet a koleszterinszint kiegyensúlyozásában. Egy későbbi, a ’ the Journal of the American College of Cardiology’-ban megjelent tanulmányban meghatározták, hogy a szőlőmagolaj jótékonyan hat az LDL (rossz) -és HDL (jó)-koleszterin arányaira. Előbbi szintje 7%-kal lecsökkent, utóbbi 13%-kal megemelkedett. Az 56, alacsony HDL-szintet „produkáló” alany mindegyikénél tapasztalható volt a javulás napi 1,5 uncia szőlőmagolaj hatására.

A linolsavról
Tudományosan igazolták a linolsav antioxidáns és gyulladásgátló hatékonyságát, valamint akné-reduktív illetve (a bőrápolás szempontjából lényegesebb) nedvességvisszatartó jelentőségét.

Hogyan fogyasszuk a Szőlőmagolajat?

Gyerekeknek Szőlőmag olajatGYEREKEKNEK
3 - 14 év között

1 teáskanál / nap
3 - 4 kúra évente

Felnőtteknek SzőlőmagolajFELNŐTTEKNEK
14 - 50 év között

1 teáskanáltól 1 evőkanálig / nap
3 - 4 kúra évente

Időseknek Szőlőmag olajat50 ÉV FELETT
50 év felett

1 teáskanáltól 1 evőkanálig / nap
3 - 4 kúra évente

KÚRÁK
ÁLLATOKNAK
ÖSSSZES Szőlőmagolaj KÚRA

Szőlőmagolajos Receptek, Krémek

Szőlőmag olaj
  • Szőlőmagolajos-mézes arc- és testradír
  • Arcápoló olaj Szőlőmaggal
  • Szőlőmagolajjal kevert sajtsaláta
SZŐLŐMAGOLAJOS RECEPTEKHEZ tovább »
Mannavita Szőlőmagolaj

100%-os Szőlőmagolaj

Szőlőmagolaj 250 ml = 2.971 Ft
Szőlőmagolaj 3 x 250 ml = 7.521 Ft
Tökmagolaj 250 ml = 3.971 Ft
Tovább az összes termékhez
Hidegen Sajtolt SzőlőmagolajA mi Szőlőmagolajunk 100%-os tisztaságú, Valódi Hidegen Sajtolt

Mi van a Szőlőmagolajban? - Összetevők:

Polifenolok 900 mg / 100g

Omega-6 (linolsav)69%

E-vitamin80 mg / 100g

Fitoszterolok392 mg / 100g

Sztearinsav3,7%

Palmitinsav6,5%

ÖSSZES ÖSSZETEVŐ részletesen

Gyakori kérdések a Szőlőmagolajról:

Miért olyan különleges a szőlő magja? Mit takar a ’hidegen sajtolás’?

Összes Szőlőmagolaj kérdés és válaszhoz tovább
Hidegen Sajtolt Szőlőmagolaj

Fokozza a Szív egészség javítás szívének és az ereinek hatékonyságát szőlőmagolajjal!

Javítson Bőrfialtalítás bőrének állapotán, a külsején szőlőmag olaj alkalmazásával.

Fokozza Bőre és Haja szépségét és egészségét!

21 + 1 szuperélelmiszer
46 + 1 SZUPERÉLELMISZER
ingyenes
E-KÖNYV
AZ ÖN NEVE »
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
E-MAIL »
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!