Szemápolás, szemtáplálás Szőlőmagolaj segítségével

A szőlőt (latinul ’Vitis vinifera’) már évezredek óta nagy becsben tartják, mind táplálkozási, mind pedig gyógyászati szempontból. Feljegyzések szerint már az Ókori Egyiptomban fogyaszthatták. Annyi bizonyos, hogy a történelem hajnalán a szőlőből készült bort magasztalták, és nem csak mint bódító-mámorító szert, hanem mint olyan italt, amelynek mértékletes fogyasztás jót tehet az egészségnek is.
A hagyományos népi gyógyászatokban a szőlő levét sebkezelésre, a vérzés elállítására, gyulladáscsökkentőként egyaránt használták.
A gyümölcsszemekből készült kenőccsel bőr -és szemproblémákat kezeltek.

Az ősi kultúrák ismételten tudhattak valamit! – Pusztán a szemproblémákra lebontva, a szőlő magjaiból sajtolt olaj tapasztalatok és tudományos eredmények szerint javíthat a látáson.

A hidegen sajtolással előállított, 100%-ban természetes olaj, megőrzi a szőlőmagok jellegzetességeit.

Antioxidánsai támogatják a szem egészségét. Védik a retina sejtjeit az oxidatív károsodásoktól.

A szembetegségek egyik igen gyakori válfaja, a szürkehályog egyértelműen összefüggésbe hozható az antioxidánsok csökkenésével a szervezetben. Amikor az antioxidánsok, illetve a szem védőmechanizmusai már nem képesek megvédeni a szemet a szabadgyökök okozta károsodástól, kialakulhat az életkor előrehaladva látásromlást, vagy akár vakságot is eredményező szürkehályog.

A szürkehályog kapcsán az orvosok egyetértenek abban, hogy az antioxidatív és szabadgyökellenes vitaminokkal, mint amilyen a C -és E-vitamin, megelőzhető lehet a probléma. – A szőlőmagolaj növényi olajokhoz képest kimagasló E-vitamin tartalma a segítségünkre lehet!

A natúr szőlőmagolaj a szürkehályognál jóval veszélyesebb, és komplikáltabb ellátást igénylő zöldhályog kezelésében is segédkezhet!?

Tudományosan alátámasztható a szőlőmagolaj látásjavító hatása

  • A ’Marylandi Egyetem Orvosi Központja’ által közzétett jelentésben a szőlőmagolaj éjszakai látást javító hatására hívták fel a figyelmet. ’Az aktuális szemkutatás’ címet viselő tanulmányban leírták, hogy a szőlőmag antioxidánsai védik a sejteket a retinában. Ezek a sejtek felelősek azért (is), hogy rossz fényviszonyok között, vagy sötétben is megkülönböztethetőek legyenek a színek.

  • A ’Susan G. Coman Alapítvány’ terápiás útmutatójában a cukorbetegség egyik szövődményeként kialakuló diabéteszes retinopátia tüneteinek az enyhítésére is ajánlják a szőlőmagolajat. ’F-től’ ’A’ besorolásig (’A’ a legjobb) osztályozták a hatékonyságát: A szőlőmagolaj ’B’ besorolást kapott diabéteszes retinopátia kezelésében, ami annyit tesz, hogy „tudományos bizonyítékokkal alátámasztható”.

  • A makula („sárgafolt”) az éleslátás helye, a központi látásért is felelős. Az idős kori látásvesztés (főleg 65 év felett) leggyakrabban éppen a makula degenerációjának a következménye. A makula degenerációnak két típusa különböztethető meg: a nedves (láthatóak új, növekvő vérerek) és a száraz (nem láthatóak új vérerek) forma.
  Dr. Theresa Graedon társszerzője volt annak az orvoskémiai feljegyzésnek, melyet a ’University of Washington’ kutatói készítettek, és a szőlőmagolaj hatását taglalták a makula degeneráció kapcsán.

  A ’The People's Pharmacy Guide to Home and Herbal Remedies’ címet viselő (magyarra fordítva nagyjából annyit tesz, hogy ’Kézikönyv az Otthoni Gyógyászattal és a Gyógynövényekkel Kapcsolatban’) tanulmányban megfogalmazták, hogy a szőlőmagokban és az azokból készült természetes kivonatokban található Oligomer procianidinek segíthetnek lassítani, vagy akár megelőzni a makula degenerációját.
  A kutatók feljegyezték azt is, hogy az szőlőmagolaj antioxidánsai a számítógépek monitorai által gyakorta kiváltott ún. ’vizuális stressz’ negatív hatásait szintén ellensúlyozhatják

Mannavita Szőlőmagolaj

100%-os Szőlőmagolaj

Szőlőmagolaj 250 ml = 2.971 Ft
Szőlőmagolaj 3 x 250 ml = 7.521 Ft
Tökmagolaj 250 ml = 3.971 Ft
Tovább az összes termékhez
Hidegen Sajtolt SzőlőmagolajA mi Szőlőmagolajunk 100%-os tisztaságú, Valódi Hidegen Sajtolt

Hogyan fogyasszuk a Szőlőmagolajat?

Gyerekeknek Szőlőmag olajatGYEREKEKNEK
3 - 14 év között

1 teáskanál / nap
3 - 4 kúra évente

Felnőtteknek SzőlőmagolajFELNŐTTEKNEK
14 - 50 év között

1 teáskanáltól 1 evőkanálig / nap
3 - 4 kúra évente

Időseknek Szőlőmag olajat50 ÉV FELETT
50 év felett

1 teáskanáltól 1 evőkanálig / nap
3 - 4 kúra évente

KÚRÁK
ÁLLATOKNAK
ÖSSSZES Szőlőmagolaj KÚRA

Gyakori kérdések a Szőlőmagolajról:

Miért olyan különleges a szőlő magja? Mit takar a ’hidegen sajtolás’?

Összes Szőlőmagolaj kérdés és válaszhoz tovább

Szőlőmagolajos Receptek, Krémek

Szőlőmag olaj
 • Szőlőmagolajos-mézes arc- és testradír
 • Arcápoló olaj Szőlőmaggal
 • Szőlőmagolajjal kevert sajtsaláta
SZŐLŐMAGOLAJOS RECEPTEKHEZ tovább »
Hidegen Sajtolt Szőlőmagolaj

Fokozza a Szív egészség javítás szívének és az ereinek hatékonyságát szőlőmagolajjal!

Javítson Bőrfialtalítás bőrének állapotán, a külsején szőlőmag olaj alkalmazásával.

Fokozza Bőre és Haja szépségét és egészségét!

Mi van a Szőlőmagolajban? - Összetevők:

Polifenolok 900 mg / 100g

Omega-6 (linolsav)69%

E-vitamin80 mg / 100g

Fitoszterolok392 mg / 100g

Sztearinsav3,7%

Palmitinsav6,5%

ÖSSZES ÖSSZETEVŐ részletesen

Javít az emésztésen a szüretlen almaecet. Igyon almaecetet a jobb gyomor + bél állapot eléréséhez. A Comvita almaecet manuka mézet is tartalmaz.

21 + 1 szuperélelmiszer
46 + 1 SZUPERÉLELMISZER
ingyenes
E-KÖNYV
AZ ÖN NEVE »
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
E-MAIL »
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!