A szőlőmagolaj bőbb összetevői

Antioxidánsok

A szervezet számára alapvető anyagok/alkotóelemek. Szerepük van az oxidatív károsodások visszaszorításában, valamint a sejteket, és lényegében minden egyéb biomolekulát romboló szabadgyök-károsodások ellensúlyozásában. A szervezet bizonyos határok között képes kezelni a szabadgyököket. Azok magasfokú semlegesítéséhez azonban szükség van az antioxidánsok pótlására. Mint növényi forrás, a szőlőmagolajjal is növelhető a szervezet antioxidáns védelme. A hidegen sajtolt olaj tartalmaz bioflavonoidokat és fenolos vegyületeket! Magas az antioxidáns hatóerejű E-vitamin tartalma.

Vitaminok a szőlőmagolajban

A szőlőmagolaj gazdag E-vitaminban (antioxidáns hatású, öregedés ellenes). A hasonló növényi olajokhoz képest kimagaslóan sok, zsírban oldódó E-vitamin (más néven tokoferol) található benne. Továbbá kimutatható még a „látás vitaminjaként” is ismert A -vitamin, vagy a szervezet általános egészségéhez alapvető C-vitamin jelenléte is. B-vitaminokat, valamint F-vitamint (a telítetlen zsírsav-molekulák csoportja) szintén tartalmaz.

Linolsav

Az Omega-6 esszenciális zsírsavak családjába sorolható. Jótékonyan hat a koleszterinre (gátolja annak lerakódását), a szív -és érrendszerre (keringés biztosítása). A szervezetnek szüksége van linolsavra az immunrendszer erősítéséhez, a nyálkahártyák megfelelő működéséhez, valamint a telített zsírsavak elégetéséhez.
A zsírsavak (telített – egyszeresen telítetlen – többszörösen telítetlen) egészséges fogyasztásának aránya a következő lenne: 30% – 40% – 30% (az előbbi zárójelben meglévő sorrend értelmében.)
A linolsav a szőlőmagolaj értékes összetevője – már csak azért is kell napfénytől elzártan, száraz és hűvös helyen tárolni, mivel erős napsugárzás hatására bomlásnak indulna...

Procianidinek

Jellemzően antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatásúak. A szőlőmagolajban található Oligomer procianidinek (OPC) a szöveti fehérjékhez kötődve rugalmasabbá teszik az érfalakat, javítva így a keringést. Mint antioxidáns vegyületek segíthetnek az öregedés késleltetésében.

Resveratrol

Legnagyobb formában, természetes összetevőként a szőlőben található. A szőlőmagokban, így az azokból hidegens sajtolt szőlőmagolajban is előforduló vegyület antioxidáns tulajdonságú, jótékony hatása különösen érzékelhető az érrendszer karbantartásában!

Ásványok és nyomelemek

A szőlőmagban megtalálható a kálium, a nátrium, a kalcium, a magnézium, és olyan nyomelemek, mint a vas, a réz, a molibdén vagy éppen a mangán.

Hogyan fogyasszuk a Szőlőmagolajat?

Gyerekeknek Szőlőmag olajatGYEREKEKNEK
3 - 14 év között

1 teáskanál / nap
3 - 4 kúra évente

Felnőtteknek SzőlőmagolajFELNŐTTEKNEK
14 - 50 év között

1 teáskanáltól 1 evőkanálig / nap
3 - 4 kúra évente

Időseknek Szőlőmag olajat50 ÉV FELETT
50 év felett

1 teáskanáltól 1 evőkanálig / nap
3 - 4 kúra évente

KÚRÁK
ÁLLATOKNAK
ÖSSSZES Szőlőmagolaj KÚRA

Javít az emésztésen a szüretlen almaecet. Igyon almaecetet a jobb gyomor + bél állapot eléréséhez. A Comvita almaecet manuka mézet is tartalmaz.

Hidegen Sajtolt Szőlőmagolaj

Fokozza a Szív egészség javítás szívének és az ereinek hatékonyságát szőlőmagolajjal!

Javítson Bőrfialtalítás bőrének állapotán, a külsején szőlőmag olaj alkalmazásával.

Fokozza Bőre és Haja szépségét és egészségét!

Mannavita Szőlőmagolaj

100%-os Szőlőmagolaj

Szőlőmagolaj 250 ml = 2.971 Ft
Szőlőmagolaj 3 x 250 ml = 7.521 Ft
Tökmagolaj 250 ml = 3.971 Ft
Tovább az összes termékhez
Hidegen Sajtolt SzőlőmagolajA mi Szőlőmagolajunk 100%-os tisztaságú, Valódi Hidegen Sajtolt

Szőlőmagolajos Receptek, Krémek

Szőlőmag olaj
  • Szőlőmagolajos-mézes arc- és testradír
  • Arcápoló olaj Szőlőmaggal
  • Szőlőmagolajjal kevert sajtsaláta
SZŐLŐMAGOLAJOS RECEPTEKHEZ tovább »

Gyakori kérdések a Szőlőmagolajról:

Miért olyan különleges a szőlő magja? Mit takar a ’hidegen sajtolás’?

Összes Szőlőmagolaj kérdés és válaszhoz tovább