Szőlőmagolajjal az egészséges koleszterinszintért

A koleszterin egy zsírfajta a vérben, mely létfontosságú számos élettani funkcióhoz a testünkben. Ennek a zsírnak nagyságrendileg a 80 százalékát a máj termeli, míg körülbelül 20 százalékát mi magunk visszük be a szervezetbe a táplálékkal.

Miért baj, ha magas a koleszterinszint?

Legfőképpen azért egészségtelen a magas kolszterinszint, mert ezzel egyenes arányosan növekszik a különféle szív-és érrendszeri betegségek kockázata. Ugyanis a felesleges koleszterin egyszerűen lerakódik az erek falára, ezzel csökkentve azok rugalmassággát. Ezáltal pedig könnyedén kialakulhat az érelmeszesedés vagy az érszűkület jelensége is.

Ha pedig ezek a koleszterin lerakódások leválnak az erek faláról, akkor még nagyobb veszélyt jelentenek, hiszen vérrögként képesek teljesen elzárni a vér útját. Ha ez a szívben történik meg, akkor szívinfarktust kap az illető, ha pedig az agyban következik be, akkor stroke-ról beszélünk. Mind a kettő állapot rendkívül súlyosan veszélyezteti az egyén életét, de még ha túl is éli őket, akkor is súlyos, maradandó károsodásokat szenvedhet el.

Mit tehetünk a koleszterinszint csökkentéséért mi magunk?

Természetesen nem kell megvárnunk míg bekövetkezik a baj, hiszen mi magunk is képesek vagyunk tenni a normális koleszterinszintért természetes módszerekkel.

Mint minden esetben, így itt is létfontosságú a bevitt táplálék minősége. Érdemes lecsökkenteni (vagy teljesen elhagyni) a telített zsírsavakat tartalmazó ételeket. Így hasznos lehet, ha kevesebb vörös húst teszünk ezután a tányérunkra.

Szükséges a koleszterin szerevezetbe történő bevitelének a csökkentése is, ezért jól tesszük, ha kevesebb tojást és tejterméket fogyasztunk ezután.

Mindezzel egyidőben pedig növelnünk kell a telítetlen és a többszörösen telítetlen zsírsavakban gazdag ételek fogyasztását, melyek jótékonyan hatnak a koleszterinszintre. Ilyenek például a különféle növényi olajok, bizonyos halak, a dió, a tofu vagy éppen a sötétzöld zöldségek.

A Szőlőmagolaj is a segítségünkre siet!

A szőlőmag olaja csodálatosan képes csökkenteni az LDL (rossz) koleszterint, miközben növelni tudja a vér HDL (jó) koleszterin szintjét. Ráadásul mindezt teljesen természetesen, mindenféle káros mellékhatás nélkül teszi, így bárki bátran fogyaszthatja.

Klinikai vizsgálatok is bizonyították, hogy kis zsírtartalmú diéta mellett a szőlőmagolaj hatására a szívbetegség kockázata 41–55%-kal is csökkenthető. Ráadásul minden eddig ismert élelmiszer közül kizárólag a szőlőmagolaj képes arra a bravúros teljesítményre, hogy egyidőben képes csökkenteni az LDL koleszterint, miközben növeli a HDL koleszterin szintjét a vérben. Ebben rejlik a Szőlőmagolaj igazi különlegessége, melynek köszönhetően nagymértékben hozzájárul a teljes szív-és érrendszer egészségéhez.

Fontos azonban azt is megjegyezni, hogy minderre csak és kizárólag a 100%-os Hidegen Sajtolt Szőlőmagolaj alkalmas, mely nem tartalmaz semmiféle mesterséges adalékanyagot, és semmilyen hőkezelésnek sem vetették alá a készítés során. Csak az így gyártott szőlőmagolaj tartalmazza tisztán azokat az értékes összetevőket, melyek együttese képes normalizálni a koleszterinszintet. Természetesen a Mannavita Szőlőmagolaj éppen ilyen, egyenesen a természetből kerül az asztalára, hogy maximálisan hozzájárulhasson az Ön és családja egészségéhez. A terméket magyar szőlőmagból készítjük.

Mannavita Szőlőmagolaj

100%-os Szőlőmagolaj

Szőlőmagolaj 250 ml = 2.971 Ft
Szőlőmagolaj 3 x 250 ml = 7.521 Ft
Tökmagolaj 250 ml = 3.971 Ft
Tovább az összes termékhez
Hidegen Sajtolt SzőlőmagolajA mi Szőlőmagolajunk 100%-os tisztaságú, Valódi Hidegen Sajtolt

Hogyan fogyasszuk a Szőlőmagolajat?

Gyerekeknek Szőlőmag olajatGYEREKEKNEK
3 - 14 év között

1 teáskanál / nap
3 - 4 kúra évente

Felnőtteknek SzőlőmagolajFELNŐTTEKNEK
14 - 50 év között

1 teáskanáltól 1 evőkanálig / nap
3 - 4 kúra évente

Időseknek Szőlőmag olajat50 ÉV FELETT
50 év felett

1 teáskanáltól 1 evőkanálig / nap
3 - 4 kúra évente

KÚRÁK
ÁLLATOKNAK
ÖSSSZES Szőlőmagolaj KÚRA

Gyakori kérdések a Szőlőmagolajról:

Miért olyan különleges a szőlő magja? Mit takar a ’hidegen sajtolás’?

Összes Szőlőmagolaj kérdés és válaszhoz tovább

Szőlőmagolajos Receptek, Krémek

Szőlőmag olaj
  • Szőlőmagolajos-mézes arc- és testradír
  • Arcápoló olaj Szőlőmaggal
  • Szőlőmagolajjal kevert sajtsaláta
SZŐLŐMAGOLAJOS RECEPTEKHEZ tovább »
Hidegen Sajtolt Szőlőmagolaj

Fokozza a Szív egészség javítás szívének és az ereinek hatékonyságát szőlőmagolajjal!

Javítson Bőrfialtalítás bőrének állapotán, a külsején szőlőmag olaj alkalmazásával.

Fokozza Bőre és Haja szépségét és egészségét!

Mi van a Szőlőmagolajban? - Összetevők:

Polifenolok 900 mg / 100g

Omega-6 (linolsav)69%

E-vitamin80 mg / 100g

Fitoszterolok392 mg / 100g

Sztearinsav3,7%

Palmitinsav6,5%

ÖSSZES ÖSSZETEVŐ részletesen

Javít az emésztésen a szüretlen almaecet. Igyon almaecetet a jobb gyomor + bél állapot eléréséhez. A Comvita almaecet manuka mézet is tartalmaz.

21 + 1 szuperélelmiszer
46 + 1 SZUPERÉLELMISZER
ingyenes
E-KÖNYV
AZ ÖN NEVE »
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
E-MAIL »
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!