Gyakori kérdések a Szőlőmagról

Miért olyan különleges a szőlő magja?

A magokban megtalálható a ’procyanidin’ nevű értékes vegyület, mely egyaránt javítja a véráramlást, a bőr állapotát. Megfigyelték gyulladáscsökkentő és immunerősítő hatékonyságát. Az antioxidáns hatású bioflavonoidok, fenolos vegyületek (resveratrol – főleg a vörös és kék szőlőben), de A -és C-vitamin úgyszintén kimutathatóak az aprócska magokban.
Érdekesség, hogy a szőlőmagokkal Szentgyörgyi Albert, Nobel-díjas tudósunk már a paprikát érintő felfedezése előtt (C-vitamin) kísérletezgetett. Szentgyörgyi leírta, hogy a szőlőmag igen jó hatással lehet az emberi szervezetre, mint az antioxidánsok remek forrása.

Mit takar a ’hidegen sajtolás’, mint előállítási mód?

A napérlelte szőlőszemek magjaiból hidegen sajtolással készült olajban a szőlőmag tápanyagai szinte teljes egészében megmaradnak: mint az antioxidánsok, az E-vitamin, vagy éppen a linolsav.
Más eljárásokkal (melegsajtolás, egyéb olcsóbb nagyüzemi módszerek) ellentétben a hidegen sajtolással 100%-osan natúr terméket állítanak elő. Nem alkalmaznak vegyi anyagokat, tartósítószereket, színezékeket!
A hidegen sajtolás a lehető legkíméletesebb eljárás, mely során olyan növényi olajok készülnek, amelyek fogyasztása a megőrzött értékes tápanyagok miatt az emberi szervezetre is jótékony hatással lehet.
A szőlőmagolaj jelentőségéről árulkodó, hogy a feljegyzések szerint a kezdetleges előállítással kinyert szőlőmag olajának a forgalmazása már évszázadokkal korábban, II. Miksa császár (1564-1576) uralkodása alatt kizárólagos császári monopóliumnak számított a Német-Római Császárságban...

Miért válasszam a 100%-os, hidegen sajtolt szőlőmagolajat?

A hidegen sajtolással kinyert olaj gazdag bioaktív anyagokban, antioxidánsokban, bioflavonokban, telítetlen zsírsavakban - linolsavban (másik nevén Omega-6 zsírsav). Más olajfélékhez viszonyítva E-vitamin tartalma kiemelkedő.
Könnyen emészthető, koleszterinmentes, fogyasztása jotékonyan hathat az emberi szervezet egészségére.
Egyes kutatások eredményei azt mutatták, hogy a szőlőmagolaj antioxidáns hatása 50-szer nagyobb mint az E-vitaminnak, és nagyjából 18-szor jobb még a C-vitamin hasonló mutatójánál is.

Milyen pozitív hatásokat remélhetek a szőlőmagolaj fogyasztásától?

Szőlőmagolajat fogyasztva javíthat az erek állapotán, erősítve a hajszálereket, fokozva a véráramlást. Mint kardioprotektív hatású készítmény csökkentheti a szívinfarktus és a szélütés veszélyeit. Tudományos tapasztalatok szerint szőlőmagolajat fogyasztva csökkenthető lehet az LDL (rossz)-koleszterin szintje a szervezetben... Tapasztalták azt is, hogy jót tesz a szemnek, javíthat a látáson, megelőzheti pl. a szürkehályog kialakulását.
Antioxidáns hatásának köszönhetően, lassíthat az öregedési folyamatokon. Külsőleg bőr -és hajápolásra, arckezelésre egyaránt kitűnő, természetes választás a szőlőmagolaj.

Milyen feltételek között kell tárolni?

Önmagában már a sötétített üvegcse jelzésértékű lehet, hogy a terméket ne tegyük ki erős napsugárzásnak. –Értékes linolsavtartalma károsodhat a nap sugarai hatására. Ha nem is hűtőben, de tartsuk száraz és hűvös helyen. A fogyasztás után értelemszerűen az üvegcsét gondosan zárjuk le. Minőségét megőrzi az üveg hátoldalán jelzett időpontig.

Igaz, hogy a szőlőmagolajjal akár sütni és főzni is lehetne?

Kevesen tudják, de talán még kevesebben gondolják, hogy a szőlőmagolajnak más hasonló, jótékony hatású növényi olajjal (lásd. mákolaj, lenmagolaj) ellentétben sokkal, de sokkal magasabb a füstpontja (250°C), ezért jól tolerálja a sütési/főzési hőmérsékletet. Más kérdés, hogy a telítetlen zsírsavak már kevésbé kedvelik a hevítést...

Mire használják általában a szőlőmagolajat?

Amellett, hogy önmagában egyre népszerűbb fogyasztani, leginkább saláták, mártások és öntetek készítéséhez használják. A kozmetikában arcápolók, bőrradírok alapjául előszeretettel alkalmazzák. Otthon is könnyen lekészíthető, természetes bőrápolók alapja lehet.

IDE KATTINTVA megtalálja otthon is könnyedén elkészíthető, szőlőmagolajos-bőrápolók receptjét!

Mennyit ajánlott fogyasztani önmagában a szőlőmagolajból naponta?

A napi adagolás lényegében 1 teáskanáltól – 1evőkanálnyi mennyiségig (bátran) változtatható. Nagyjából 1, max 2 hónapos folyamatos kúrához elegendő a 250ml-es kiszerelés.

Kell-e tartani mellékhatásoktól a szőlőmagolaj fogyasztásakor?

Akiknél a szőlő valamilyen allergiás reakciót vált ki, azoknak a szőlőmagból készült olaj sem ajánlott. Vérhigítók, vérnyomás -és koleszterincsökkentő gyógyszerek szedése esetén amennyiben elkezdené a szőlőmagolaj fogyasztását, mindenképpen konzultáljon kezelőorvosával.

Gyerekek is fogyaszthatják?

1-1 teáskanállal naponta gyerekeknek is ajánlott. Kellemes íze miatt kevesen fognak óckodni a fogyasztásától. Érdekesség, hogy akár bébiételbe keverve is ajánlott.

Mannavita Szőlőmagolaj

100%-os Szőlőmagolaj

Szőlőmagolaj 250 ml = 2.971 Ft
Szőlőmagolaj 3 x 250 ml = 7.521 Ft
Tökmagolaj 250 ml = 3.971 Ft
Tovább az összes termékhez
Hidegen Sajtolt SzőlőmagolajA mi Szőlőmagolajunk 100%-os tisztaságú, Valódi Hidegen Sajtolt

Szőlőmagolajos Receptek, Krémek

Szőlőmag olaj
  • Szőlőmagolajos-mézes arc- és testradír
  • Arcápoló olaj Szőlőmaggal
  • Szőlőmagolajjal kevert sajtsaláta
SZŐLŐMAGOLAJOS RECEPTEKHEZ tovább »

Mi van a Szőlőmagolajban? - Összetevők:

Polifenolok 900 mg / 100g

Omega-6 (linolsav)69%

E-vitamin80 mg / 100g

Fitoszterolok392 mg / 100g

Sztearinsav3,7%

Palmitinsav6,5%

ÖSSZES ÖSSZETEVŐ részletesen
Hidegen Sajtolt Szőlőmagolaj

Fokozza a Szív egészség javítás szívének és az ereinek hatékonyságát szőlőmagolajjal!

Javítson Bőrfialtalítás bőrének állapotán, a külsején szőlőmag olaj alkalmazásával.

Fokozza Bőre és Haja szépségét és egészségét!

Hogyan fogyasszuk a Szőlőmagolajat?

Gyerekeknek Szőlőmag olajatGYEREKEKNEK
3 - 14 év között

1 teáskanál / nap
3 - 4 kúra évente

Felnőtteknek SzőlőmagolajFELNŐTTEKNEK
14 - 50 év között

1 teáskanáltól 1 evőkanálig / nap
3 - 4 kúra évente

Időseknek Szőlőmag olajat50 ÉV FELETT
50 év felett

1 teáskanáltól 1 evőkanálig / nap
3 - 4 kúra évente

KÚRÁK
ÁLLATOKNAK
ÖSSSZES Szőlőmagolaj KÚRA

Vegye fel a harcot az öregedéssel! A Szőlőmagolaj antioxidánsai elbánnak az öregedést okozó szabadgyökökkel.

Szerezze vissza fiatalosságát természetesen Szőlőmagolajjal!

Szőlőmagolajjal az öregedés ellen
21 + 1 szuperélelmiszer
46 + 1 SZUPERÉLELMISZER
ingyenes
E-KÖNYV
AZ ÖN NEVE »
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
E-MAIL »
Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
Kérem értesítsenek, ha vannak akciók